Mazarinkage
12·16 stk.
100 g smør + lidt til formen
3æg
100 g rørsukker
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 dl kærnemælk
1 tsk. mandelessens
150 g skrællede kogte kartofler
100 g marcipan
Pynt:
150 g mørk chokolade af god kvalitet
1 spsk smør
300 g friske bær
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smør en rugbrødsform på ca. 1 liter, og beklæd den med bagepapir.
Smelt smørret, og stil det til side.
Pisk æg og sukker skummende og tykt.
Sigt melet sammen med bagepulveret, og vend det i æggesnapsen skiftevis
med kærnemælk, mandelessens og det smeltede smør.
Mos kartoflerne godt, og vend dem i dejen.
Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og vend den i dejen.
Hæld dejen i formen, og bag kagen ca. 30 minut- ter, til den er gylden.
Lad kagen køle helt af, og skær evt. toppen af kagen for at
få en helt glat overflade.
Pynt:
Smelt chokolade og smør sammen over vandbad.
Smør chokoladen ud over den kolde mazarinkage,
og pynt med masser af friske bær.