ISLAGKAGE MED GUF

ISLAGKAGE MED GUF

10-12 personer
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 25 min.
Indfrysningstid: 3 timer

ISLAGKAGE MED GUF

Lagkagebunde:
3 æg
100 g sukker
75 g hvedemel (evt. halvdelen kartoffelmel)
½ tsk. bagepulver
lidt smør til formen
1 dl sød lys dessertvin
150 g abrikospure (eller -marmelade)
Parfait-is med bær:
4 æggeblommer (gem hviderne til guf)

75 g sukker
200 g syltetøj af jordbær (og/eller solbær)
21/2 dl piskefløde

Guf:
2 ægge hvider

1 tsk. citronsaft
125 g flormelis

Drys:
flormelis

Pisk æg og sukker stift i ca. 10 min. med en håndmikser .
Bland mel og bagepulver i en skål.
Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
Hæld dejen i en smurt springform (22-24 cm i diameter).
Bag lagkagebundedej 20-30 min. ved 175 grader. Afkøl på en bagerist.
Flæk kagen til 2 bunde.
Beklæd den tomme springform med husholdningsfilm.
Stænk begge lagekagebunde med vin, og smør et jævnt lag abrikospure på.
læg den ene bund i springformen.

Isparfait:
Pisk æggeblommer og sukker skummende i ca. 10 min. med en håndmikser.

Tilsæt syltetøj, og vend letpisket flødeskum i massen.
Hæld iscremen i springformen, og læg en lagkagebund ovenpå.
Sæt straks i fryseren i ca. 3 timer, til isen er fast.

Guf:
Pisk æggehvider, citronsaft og flormelis i en skål over kogende vand, til

æggeskummet er ca. 65 grader (målt med sukker-termometer).
Tag det fra varmen, og pisk det derefter koldt og cremet.
Smør på toppen af islagkagen, og drys med flormelis.

 

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Vi Bruger statistik og Informationer til sidens besøgs tæller som deles med tredjepart. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk

hd sex